Moederholding van Lombard International past strategie en naam aan

Een paar maanden geleden kwam het management van Baloise Insurance met een wat verrassende mededeling. CEO De Winter en CFO Janssen vertelden in een aantal financiële media dat ze benaderd waren door een niet nader genoemde Britse opkoper van levensverzekeringsportefeuilles.  Volgens de topmensen van Baloise Insurance werden ook nog andere maatschappijen in België geconfronteerd met dezelfde vraag.

Het vreemde aan de zaak was de aandacht die de pers daaraan gaf. Het is een jarenlang bekende techniek om portefeuilles of maatschappijen in run-off over te nemen en ze zodanig te beheren dat ze fiscaal, operationeel en kwantitatief winst kunnen genereren.

8251373875_7ab19f2973_cHet Britse Resolution Group is een maatschappij die gespecialiseerd is in dat soort van overnames. De groep heeft echter ook participaties in bedrijven en portefeuilles die nog actief zijn. Op die manier heeft Resolution zelfs een sterke impact op de Beneluxmarkt . Het nam in 2009 Friends Provident  over. Dat is de moedermaatschappij van Lombard International Assurance, de grootste levensverzekeraar van Luxemburg.

Bij Resolution beweegt momenteel een en ander. Stichter Clive Cowdery stapte onlangs op bij de maatschappij. Hij gaat een nieuw platform oprichten voor zogenaamde gesloten levensverzekeringsportefeuilles. Cowdery wil echter zijn actieradius verleggen naar Duitsland, Nederland en Italië.

De nieuwe CEO van de maatschappij, Andy Briggs, heeft ook structureel ingegrepen in het business model. Naast het beheer van gesloten polissen commercialiseren ze voortaan ook pensioencontracten en vermogensbegeleiding. Het bedrijf wordt daarmee op weg gezet naar een profiel van een normale levensverzekeraar. Briggs veranderde ook de naam van de maatschappij in Friends Life Group.  Hij kondigde eerder al aan dat een verkoop van Lombard International Assurance een optie was. Of hij met die nieuwe naam anticipeert op die transactie is niet duidelijk.

Klik hier voor de website van Friends Life Group

TIP: 04.09.2014 en 05.09.2014 | LEUVEN | Life Insurance Summit 2014 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.