Porkfolio, het slimme spaarvarken

De roep om een structureel uitgebouwde financiële educatie is de laatste jaren sterk aanwezig. De invulling ervan kan heel plezierig en luchtig zijn. Op Quirky.com kan je Porkfolio kopen. Dat lijkt een gewoon spaarvarken maar het is in feite een intelligent gebouwd stukje digitale technologie. Het varken kan namelijk verbonden worden met een app. Telkens als er geld in het varken wordt gestopt telt de app dat bij en geeft je het totaal van je spaargeld aan. Voor wie wat gevorderd is kan je ook spaardoelen instellen. De app heeft ook een ingebouwde versnellingsmeter die aangeeft als de spaarpot verplaatst wordt. De eigenaar krijgt dan een bericht dat het speeltje misschien wel gestolen wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.