AG Insurance verwacht meer dan 30.000 stormschadedossiers

Verzekeringsholding ageas krijgt opnieuw een stevige stormschaderekening gepresenteerd. Ageas heeft een belangrijke omzet in woning- en autoverzekeringen in het Verenigd Koninkrijk. De stormen van het eerste trimester op het kanaaleiland kostten de groep meer dan 20 miljoen euro. Dat tilde de combined ratio van ageas van 98,3% in Q1 vorig jaar naar 102,6% in 2014. De doelstelling van ageas is een CR van 97%.

Tijdens het weekend van 7 en 8 juni 2014 kreeg ook België te maken met extreme weersomstandigheden. Assuralia, de Belgische beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, schat het totaal aantal schadedossiers op bijna 143.000 waarvan ongeveer 87.000 in Woning en een 56.000 in Auto. De totale kost voor de sector wordt momenteel op om en bij de 340 miljoen euro geraamd.

AG Insurance, de Belgische verzekeraar die voor 75% in handen is van ageas, verwacht meer dan 30.000 schadedossiers voor een totaal geschat brutoschadebedrag van 70 miljoen euro vóór herverzekering. Op basis van de huidige informatie en na herverzekering en belastingen, wordt de financiële impact van deze weergebeurtenissen op het nettoverzekeringsresultaat van ageas in het tweede kwartaal, geschat op 20 tot 25 miljoen euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.