Ecommerce-platform Wish leert van zijn gebruikers

Het ecommerce platform Wish heeft 50 miljoen dollar bijkomende funding opgehaald. Dat geld komt van dezelfde investeerders die eerder al 19 miljoen dollar op tafel legden. Ondermeer Yahoo oprichter Jerry Yang is een van hen.

Wish is een erg innovatief transactieplatform dat ook sterk is ingebed in de sociale media. Het platform is gebouwd op basis van algoritmes en slimme technologie die leert van het gedrag van zijn gebruikers. Op basis van het surfgedrag zal Wish producten voorrang geven die beter aansluiten bij de voorkeur en smaak van de bezoekers van het platform. Het is een technologie die de ontwikkelaars van Pinterest ook beginnen in te bouwen in hun medium maar bij Wish vormt die technologie de basis.

Het platform is ook sterk verweven met andere sociale media. Nieuwe gebruikers worden meteen gevraagd om hun vrienden en contacten te linken. Wish speelt handig in op alle acties die je uitvoert en vraagt actief om zaken te delen op andere media. Wie producten liket krijgt het voorstel om dat in een lijstje te bunkeren en die lijstjes hebben uiteraard een directe koppeling naar Facebook. Gebruikers kunnen de lijstjes ook zelf aanmaken en organiseren.

Wish kent de geboortedatum van zijn gebruikers. Als die korter komt stelt het platform een verjaardagslijstje voor. Daar kan je spulletjes die je leuk vindt als cadeau opbergen en dat is uiteraard een ideaal uitgangspunt om te delen op de sociale media.

Voor kleinere retailers en handelaars ligt het niet voor de hand om voeling te houden met de snelle ontwikkeling van digitaal shoppen en betalen. Op die behoefte speelt Wish actief in door het technisch makkelijk te maken voor een handelaar om in te pluggen op het platform. Dat kost de handelaar een commissie van 15%.

Voor een aantal goederen gebruikt Wish een gelimiteerd aanbod. Dat is een typische techniek waarmee online shops de psychologische druk op haar gebruikers verhoogt. Het platform geeft ook vaak gereduceerde prijzen aan. Wish is erg transparant over kosten en voorwaarden. Wie een aankoop doet krijgt meteen een overzicht van de verzendingskosten en de leveringstermijn. Het product en de verkoper krijgen een rating en je krijgt een overzicht van het aantal keren dat het product gekocht en geliket is.

Klik hier voor de site van Wish

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.