Telecom Italia stelt klantendatabase open voor betaalsysteem payleven

Op 30 juni 2014 gaat in Italië een nieuwe wet in, die handelaars verplicht om betalingen vanaf 30 euro mogelijk te maken met een betaalkaart.  De aanbieder van mobiele kaartbetalingen payleven doet daar onmiddellijk zijn voordeel mee. De maatschappij sloot een akkoord met Telecom Italia waardoor payleven zijn betaaloplossing kan aanbieden aan de meer dan 1 miljoen Italiaanse KMO’s die klant zijn bij de telecomgigant. Kaartbetalingen groeiden in Italië in 2013 met 4%.

Het payleven systeem is een combinatie van een kaartlezer, een app en een smartphone of tablet. Payleven vraagt geen vast abonnementsgeld maar rekent een tarief per transactie aan. Dat is een trend die internationaal sterk in belang toeneemt.

In België rekent payleven een fee van 2,75% kosten aan per transactie. De huidige kaartlezer, zonder NFC- herkenningsprotocol, kost 79 euro. De maatschappij ontwikkelt momenteel een kaartlezer met NFC.

TIP: MOBILE BANKING SUMMIT | 09.09.2014 | 10.09.2014 | Leuven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.