Boarding met NFC bij Air France

Het gehannes met boardingpasjes en manuele controles op luchthavens is bijna voorbij. Air France en Orange testen momenteel een zogenaamde Touch&Pass app uit waarmee de gebruiker het ganse traject van de inkomhall tot in het vliegtuig kan doorlopen zonder de klassieke controles.

Passagiers melden zich aan met hun ticket en krijgen via NFC-technologie een boardingpass op de smartphone. Ze kunnen daarna automatisch alle etappes tot in het vliegtuig afleggen. Security, toegang tot de lounge en de boarding worden mogelijk door communicatie tussen de NFC-terminals en het NFC-signaal op de smartphone.

Air France test de technologie uit bij een paar honderd leden van haar business club. Met het systeem kan de luchtvaartmaatschappij enorm op tijd en uiteraard op inzet van personeel besparen.

Het is opvallend dat vooral de transportsector en het openbaar vervoer sterk investeren in digitale operationele – en betaaltechnologie. In Barcelona, Londen maar bijvoorbeeld ook in Oslo lopen projecten om het openbaar vervoer volledig digitaal te laten verlopen. NFC is een ideaal protocol omdat die techniek snelle identificatie toelaat. 

TIP:  Tijdens MOBILE BANKING SUMMIT op 09.09.2014 en 10.09.2014 is de impact van digitale betaaltechnologie op het openbaar vervoer een hoofdthema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.