Google neemt slim muziekplatform Songza over

Songza690Altijd en overal online. Het is het kernpunt van de strategie van Google. Dat de technologiereus scherp blijft inzetten op ‘the internet of things’ blijkt opnieuw na de overname van muziekstreamer Songza.

Songza is niet zomaar een digitale juke-box. Het platform beschikt over heel veel contextuele informatie die aangeeft welke muziek mensen willen horen in specifieke omstandigheden. Dat past uiteraard perfect in het plaatje dat Google momenteel inkleurt om het baken van uw dagelijkse activiteiten te worden.

Die informatie wordt uiteraard in algoritmes vastgebunkerd waardoor de gebruikers op basis van de plaats waar ze verblijven, het tijdstip van de dag en waar ze op dat moment mee bezig zijn, een aangepast muzieklijstje voorgeschoteld krijgen.

Die lijstjes zijn overigens samengesteld door bekende koppen uit de muziekwereld. Dat kunnen artiesten zijn maar ook DJ’s of muziekjournalisten. Iedere dag publiceert Songza een nieuw themalijstje op haar website. De lijstjes zijn gekoppeld aan filmpjes op Youtube.

Songza moet het aanbod van Google Play Music veel aantrekkelijker kunnen maken. Eerder kondigde  Apple de overname van Beats Music aan. Dat muziekplatform is op dezelfde principes geankerd als Songza. De strijd om the internet of things lijkt een overname-oorlog tussen de grote platformen te gaan veroorzaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.