Kaartloos cash afhalen bij KBC

QR code ATMKlanten van KBC en CBC kunnen voortaan geld afhalen van een bankautomaat zonder hun bankkaart te gebruiken. De 1400 ATM’s van de bank kunnen een QR-code genereren door er even op te tikken. Die code kan geconnecteerd worden met de app van de bank op de smartphone van de  klant.

Klanten  die kaartloos geld willen afhalen selecteren een rekening in hun app. Het bedrag dat je kan afhalen is standaard beperkt tot 250 euro maar meerderjarige klanten kunnen die limiet zelf ophogen naar 650 euro. Op basis van die informatie en na het ingeven van een code op de smartphone, genereer je een QR-code en daarna levert de terminal het gevraagde bedrag.

Kaartcontrole aan ingang niet meer nodig

KBC trekt kaar kaartloze strategie consequent door in haar infrastructuur. Klanten die een bankkantoor buiten de kantooruren willen betreden om een ATM te gebruiken moeten, zoals dat bij de meeste banken het geval is, hun bankkaart gebruiken om binnen te kunnen. Dat zou betekenen dat je toch nog verplicht bent om je bankkaart mee te hebben. KBC zal daarom al de kaartlezers aan de deuren verwijderen. ‘Na de openstelling van de automaten voor klanten van alle andere banken had die controle toch al geen zin meer’, zegt woordvoerder van KBC Stef Leunens.

De bank gaat ook al haar kantoren uitrusten met een publieke wifi om het gebruik van smartphones en tablets door klanten ook in de kantoren te stimuleren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.