Cashloos betalen tijdens Lollapalooza

Terwijl Werchter dit weekend het mondiale centrum van de muziek is pakken een aantal grotere festivals in de VS en het VK uit met innoverende betaalsystemen. Tijdens Lollapalooza dat begin augustus in Chicago plaats vindt, kunnen de bezoekers alle spulletjes, voeding en drank die ze kopen betalen met een armbandje.

De bandjes kunnen op voorhand gekoppeld worden aan een betaal- of kredietkaart en de gebruiker kiezen een persoonlijke beveiligingscode van zes tekens. Om te betalen moeten ze daarna gewoon hun armbandje tegen een tablet houden en de aankoopsom, eventueel opgehoogd met een fooi, bevestigen met de code.

Op het bandje zelf staat geen persoonlijke informatie, ze dienen enkel om via een RFID  signaal verbinding te maken met de gekoppelde kaart. De bandjes zijn ook waterproof. Beschadigde bandjes kunnen op het festivalterrein worden hersteld of vervangen. Als het internet uitvalt worden de data gewoon opgeslagen en uitgevoerd vanaf het moment dat er opnieuw netwerkverbinding is.

De voordelen van deze techniek zijn evident. Het is veiliger en de klassieke wachtrijen worden korter. Voor de handelaars leveren de bandjes een schat aan data op die toelaten om het profiel van de gebruikers veel beter uit te tekenen.

Klik hier voor de website van Lolla Cashless

LOL14_cashless_FGT_910x190

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.