Spring naar inhoud

Samsung ondersteunt lifestyle apps via wielrennen

Samsung-Teams-With-TrekApps die inhaken op gezondheid, fitness en lifestyle kunnen een grote impact hebben op de verzekeringsindustrie. Vooral de levensverzekeringssector kan er op meerdere vlakken garen bij spinnen. Via de apps kunnen gebruikers op weg gezet worden en begeleid worden naar een gezondere levensstijl. Dat kan effect hebben op het ziektepatroon en zelfs op de levensverwachting.

Het belangrijke bijkomende effect van dergelijke applicaties is dat verzekeringsmaatschappijen zich op een andere, positieve en creatieve manier kunnen profileren.

Via specifieke apps kan ook het acceptatieproces voor bijvoorbeeld levensverzekeringsproducten vereenvoudigd en gedigitaliseerd worden. Dat scheelt aanzienlijk in efficiëntie en het bespaart kosten.

Ook in schadeverzekeringen zijn de mogelijkheden legio. De eerste driver apps zijn al op de markt. De bedoeling is om het rijgedrag van de gebruikers positief bij te sturen en eventueel te vertalen in een premievoordeel. Ook in woningverzekeringen zijn er heel wat mogelijkheden om bepaalde gewoontes en infrastructuur preventief bij te sturen.

De impact van dergelijke applicaties zou wel eens heel snel kunnen toenemen. Samsung is een van de belangrijkste ontwikkelaars en believers ervan. Zij gaan vanaf volgend seizoen Trek Racing Factory sponsoren. Dat is de ploeg van wielericoon Fabian Cancellara. Een van de bedoelingen is om de apps via die weg te gaan ondersteunen. De combinatie van een erg professioneel georganiseerde ploeg, een vedette met een uiterst positief imago en de financiële en commerciële impact van een reus als Samsung zal een belangrijke impact hebben op de populariteit ervan. De verzekeringsindustrie krijgt een gigantische kans om daar creatief op in te spelen.

“Fitness and wellness are important parts of people’s lives, and Samsung is continuously focused on integrating meaningful features into our smart mobile devices.  Through our collaboration with Trek, we will be able to better understand the needs of cyclists to enhance their interaction with mobile devices and enable athletes and fans to stay connected and active in their daily lives.”

Samsung Global Marketing, IT & Mobile Communications executive vice president Younghee Lee 

Klik hier voor het persbericht van Trek Racing Factory

TIP: Tijdens Life Insurance Summit | 04.09.2014 | 05.09.2014 brengt Meera Malhotra van Swiss Re een exclusieve presentatie over de impact en de mogelijkheden tot innovatie in de levensverzekeringsindustrie van de snel groeiende digitalisering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: