Hoe overleef je de perfecte storm van technologische innovatie | Tommy De Kimpe

Tommy De Kimpe

 

Gastblogger :  Tommy De Kimpe – Leading UX Expert – Human Interface Group

Tommy De Kimpe (1976) is bij Human Interface Group aan de slag als ervaren UX-expert in het ontwerpen van gebruiksvriendelijke user interfaces voor web- en mobiele toepassingen. Hij begeleidt verschillende bedrijven uit de financiële sector in hun online productanalyse en design

 

Hoe overleef je de ‘perfecte’ storm?

Hebt u ook wel eens het gevoel in de ‘perfecte storm’ terechtgekomen te zijn? Een ontrotseerbare storm waarin recente technologische evoluties in mobile, social, location-based services, sensors en big data kolkend samenkomen en waar we het hoofd moeten aan bieden? Hoe komen we daar ongeschonden -correctie: sterker- uit?

We moeten een app hebben

Om de storm het hoofd te bieden moeten we ons differentiëren, er bovenuit steken… we moeten een app hebben! Een mobile app is typisch het eerste redmiddel waarnaar gegrepen wordt om een business te ‘moderniseren’. En die app moet liefst zo indrukwekkend zijn dat hij klanten (en concurrenten, laten we eerlijk zijn) omver blaast. We investeren in marketing en zichtbaarheid om onze app te promoten op Facebook en Twitter…  Helaas, “we need an app” is geen strategie en kan uiteindelijk contraproductief werken.

De manier om sterker uit de perfecte storm te komen is zorgen voor een excellente user experience (UX). Zorgen dat elke oplossing die we aan onze klanten aanbieden, of het nu gaat om een app of niet, anticipeert op de echte noden van klanten en hun problemen oplost op een simpele, efficiënte en prettige manier. Daarom vertrekt UX design altijd vanuit de gebruiker. Welke lessen kunnen we uit deze UX design aanpak leren?

De “Dribbblisation of design”

www.dribbble.com is een website waar grafische designers hun beste werk tonen. Oogverblindend mooie designs zijn het. Het doet haast vergeten dat het vaak om een laagje vernis gaat, in veel gevallen zelfs niet eens over echte producten.

Een laagje vernis op een app die structureel niet goed in elkaar zit en die niet aansluit bij hoe gebruikers echt werken en leven biedt nooit een goede user experience. En slechte experiences, die laten gebruikers koudweg vallen.

Even tussendoor: moeten we dan lelijke apps maken? Uiteraard niet. Gebruikers houden van mooi. De ervaring moet goed én mooi zijn.

Les uit UX design:

In good UX design you WOW with memorable and pleasurable experiences – not with a momentary WOW

Maar we kennen onze klanten toch?

“Bij ons staat de klant al centraal, we kennen onze gebruikers toch?” Echt? Ik heb het niet over een massale online survey, die levert gegarandeerd velerlei resultaten op. Maar hoeveel tijd spenderen we aan individuele gesprekken met klanten? Bijvoorbeeld over hoe ze onze mobile banking app gebruiken, over wat ze er echt mee doen, over wat ze makkelijk vinden en wat moeilijk, over waar ze tegenaanlopen?

In user experience design kennen we de voordelen van individuele user observation & testing maar al te goed. Toegegeven, je bestaande app of je nieuwe werk toetsen met echte gebruikers is vaak een koude douche, maar het levert wel de beste feedback op waarmee je de app fundamenteel beter kunt maken.

Les uit UX Design

Time to GOOB: Get Out Of the Building. Talk to real users. They will appreciate you for it.

It’s all about the user

We doen allemaal heel veel inspanningen om het verschil te maken. En we gooien daar veel geld en middelen tegenaan. Maar hoeveel levert dat op als we onze klanten vervolgens een slechte ervaring bezorgen?

 

In de FinanceLabs Summer Camps op 17 juli of 7 augustus onderzoekt Tommy De Kimpe hoe we de perfecte storm evalueren en hoe we te midden van al dat mobiele en sociale geweld kunnen scoren met een excellente user experience.

Klik hier voor meer info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.