Smartwatches bewijzen meerwaarde

Met de gelijktijdige  introductie van G Watch van LG en Gear Live van Samsung lijken smartwatches voor Androïd zich definitief een plaats in de markt voor digitale media te veroveren. Beide toestellen zijn speciaal bedoeld voor Android  Wear en dat gaat het leven er een stuk anders doen uitzien. Vooral ook omdat die technologie ondersteund word door stemherkenning om de zoekfunctie Google Now aan te sturen. Je kan de smartwatches dus sturen met een kort gesproken bevel. Android Wear maakt het bijvoorbeeld mogelijk om je afspraken te programmeren en een waarschuwing in te stellen via je uurwerk. Dat kan zelfs met geolocatie.

Als je wil weten welk weer het wordt op een specifieke plaats kan je dat gewoon opvragen en je kan het uurwerk zelfs de duurtijd van je trips in binnen- en buitenland laten berekenen, rekening houdend met een aantal tijdsspecifieke parameters. Als je gaat vliegen worden de vluchtgegevens op je schermpje getoond. Emails, chats  of sms lezen en is perfect mogelijk en die berichten beantwoorden kan zelfs met een korte gesproken boodschap.

De fitnessapps komen natuurlijk helemaal tot hun recht op een smartwatch.  Samsung Gear Live meet je hartslag en beide toestellen beschikken over een stappenteller

Met OK Google kan je de informatie die nodig hebt gewoon opvragen met een stemcommando. Dat kan bijvoorbeeld ook een stukje muziek zijn dat je wil beluisteren. Navigeren zal daardoor nooit meer hetzelfde zijn. Gewoon even OK Google openen en een bestemming inspreken. De route verschijnt daarna eenvoudig op je scherm.

Er is lang getwijfeld aan het praktische nut van smartwatches maar deze twee toestellen tonen aan dat ze wel eens bijzonder efficiënt kunnen worden. Dat komt vooral omdat de software waarop ze draaien rekening houdt met de specifieke beperkingen  van het toestel. De bediening op basis van spraak is daarbij cruciaal.

TIP : Mobile Banking Summit | 09.09.2014 – 10.09.2014 | met onder meer een ruime demonstratie van wearables

door Augnition (www.augnition.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.