Friends Life Group verkoopt Lombard International Assurance

In onze laatste nieuwsbrief suggereerden we dat Friends Life Group Ltd van plan was om haar Luxemburgse dochter Lombard International Assurance te verkopen. Die verkoop werd vandaag ook effectief bevestigd.

De Britse verzekeringsgroep ontvangt 356 miljoen pond voor de grootste Luxemburgse levensverzekeraar. Het bedrag komt van een groep investeerders die de transactie sluiten via vermogensbeheerder Blackstone. Friends Life Group krijgt meteen een up front betaling van 254 miljoen pond. De rest van het bedrag wordt in schijven betaald.

Het is de bedoeling van Friends Life Group om een deel van het geld door te schuiven naar de aandeelhouders via een inkooptransactie van eigen aandelen.

Lombard International Assurance heeft in België een grote portefeuille opgebouwd via het netwerk van Optima. De laatste jaren zoekt de maatschappij naar een diversificatie voor haar distributie. Lombard benoemde dit jaar Claude Marx als nieuwe CEO. Die kwam Matt Moran vervangen die om een niet nader genoemde reden aan de kant werd geschoven.

De nieuwe CEO van Friends Life Group, Andy Briggs, tekende een radicaal nieuwe strategie uit voor de verzekeringsholding. Hij stopte met de activiteiten om portefeuilles in run-off op te kopen en focust volledig op een strategie als pure levensverzekeraar. Dat zal gebeuren via verzekeringsmaatschappij Friends Provident en Friends Provident International.

Gerelateerde artikels :

Moederholding van Lombard International past strategie en naam aan

Nieuwe CEO voor Lombard International

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.