Millenials en Generatie X gaan massaal mobiel

Uit de erg breed uitgevoerde studie IDG Global Mobile Survey blijkt dat de zogenaamde Millenials (18-35 jarigen) en Generatie X (+35) allebei snel de switch naar mobiele toestellen maken.

65% van de Millenials gebruiken een tablet als second screen naast een ander toestel. Voor Generatie X is dat 60% maar slechts 54% van die leeftijdscategorie gebruikt de smartphone als tweede scherm.

53% van de Millenials lezen de krant op een tablet. Voor Generatie X is dat slechts 40%.

Sociale media

Beide generaties checken Facebook meestal op hun smartphone maar de percentages daarvoor zijn bijzonder hoog. Voor de Millenials is dat 83%, voor Generatie X is het 82%. Smartphones scoren overigens algemeen sterk voor de sociale media. 87% van de Millenials en 70% van Generatie X gaat sociaal op de slimme telefoon. Er is een opvallend  verschil tussen beide generaties voor Linkedin en Google+. Het gebruik van Linkedin via de smartphone is duidelijk populairder bij Generatie X. Ze checken de professionele netwerksite zelfs dubbel zoveel als de Millenials (39% tegenover 20%) Dat geldt in mindere mate ook voor Google + (35% tegenover 27%)

Ook filmpjes kijken gebeurt zeer veel op een tablet. Millenials scoren daar 92% en voor Generatie X is dat 83%. Het valt op dat de resultaten voor smartphones veel meer uiteenlopen. Bij de Millenials kijken 89% filmpjes op een smarthone maar in Generatie X is dat slechts 68%.

Beide generaties schakelen massaal over naar de tablet om online te shoppen (respectievelijk 65% en 66%). Bij Generatie X is de smartphone wel iets minder populair voor online shopping. (51%)

De studie werd uitgevoerd bij 23.500 mensen in 43 landen.

Klik hier voor een knap gemaakte Infographic met de resultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.