Zware boete voor DELA| topadocaat verwijst naar paralel met ARCO

De Nederlandse financiële waakhond Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft (reeds op 16 april 2014)  een bestuurlijke boete van 500.000 euro opgelegd aan DELA Natura- en levensverzekeringen N.V. (DELA).

Dat gebeurde omdat DELA in haar publiciteit voor het Coöperatiespaarplan niet voldoende duidelijk liet blijken dat het om een verzekeringsproduct ging en dat het product dus geen bankspaarplan was. Daardoor kan de Nederlandse consument denken dat het product onder het depositogarantiestelsel valt. Dat garandeert dat klanten tot 100.000 euro spaargeld terug krijgen als hun bank failliet gaat. In België vallen ook verzekeringen met gegarandeerde rente onder dat stelsel. In Nederland vallen die onder een zogenaamde opvangregeling maar dat systeem biedt veel minder strakke waarborgen.

DELA legde nochtans wel uit wat de regels van die opvangregeling precies garanderen maar dat gebeurde volgens de AFM in te optimistische bewoordingen.

Op Twitter verwees advocaat Koen van Duyse (@koenvanduysetax) van Tiberghien naar de relevantie van deze zaak voor Arco. Van Duyse twittert in eigen naam.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.