Fashionista’s maken wearables trendy

Een van de grote showstoppers voor wearables is dat ze er vaak niet goed uitzien. Over Google Glass bijvoorbeeld, zijn zelfs ganse blogsites opgezet om het smakeloze design ervan te schamperen. Daar lijkt echter een einde aan te komen. Er duiken een aantal designers op die de slimme technologie inkleden in een mooie verpakking.

Deepa Sood is er zo eentje. Sood startte Cuff op. Dat is een verzameling juwelen met een ingebouwde link die contact kan leggen met je smartphone, de zogenaamde Cufflink. Je wordt verwittigd als je een oproep krijgt maar je kan zelf ook mensen contacteren. De Cufflink geeft ook je fitnessdata door aan de apps op je smartphone.

Klik hier voor de Facebookpagina van Cuff

 

Christina Mercando creëerde Ringly, een verzameling 18 karaats ringen die een licht- of trilsignaal afgeven als je smartphone een oproep of een bericht ontvangt. Je kan zelf bepalen welke berichten je wil laten doorkomen. Dat kunnen bijvoorbeeld ook tweets of Facebookberichten zijn. Je kan kiezen uit verschillende tonen en verschillende kleuren voor het lichtsignaal.

Klik hier voor de website van Ringly

 

Everpurse is een handtas waarmee je een smartphone draadloos kan opladen. Het concept werd bedacht door Liz Salcedo die 238.000 dollar ophaalde voor haar project via Kickstarter. Er is een miniversie en een luxeversie van de handtas. Momenteel kunnen enkele iPhone 5 en 6 en Samsung Galaxy 3 en 4 opgeladen worden maar dat wordt snel verbreed.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.