Wearables krijgen impact op het dagelijkse leven

Er is een opvallende ommekeer in de manier waarop wearables binnensluipen in ons dagelijks leven. De pioniers, Google Glass op kop, kregen de wind van voren omdat de apparaten het esthetisch aspect niet meteen prioritair vonden. Dat is een logisch gevolg van de manier waarop ze geconceptualiseerd worden. Ze zitten volgebunkerd met zoveel mogelijk technologie.

Die trend keert. Een aantal ontwerpers vertrekken vanuit het apparaat zelf  en voegen daar selectief slimme technologie aan toe. Ze hebben daarbij aandacht voor het design.

Een knap voorbeeld daarvan is de Withings Activité. Dat is een zeer stijlvol horloge met een ingebouwde acitiviteitstracker. Het horloge meet je fysieke activiteit maar bijvoorbeeld ook de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen en de duurtijd van je diepe en je lichte slaap. Je kan ook doelen instellen in je horloge. Het horloge heeft een Bluetooth Low Energy chip waardoor de batterij gespaard wordt.

De Activité maakt deel uit van een set intelligente apparaatjes die gericht zijn op de verbetering van de levensstijl. Er is ook een slimme weegschaal die je gewicht, je hartslag en je body mass meet maar ook de kwaliteit van de lucht opsnuift. De Aura overwaakt je slaap. Het toestel meet het licht, de temperatuur, het geluid en koppelt die parameters aan de periodes van je slaap. Het toestel geeft zelf een geluids- en kleurenschema af dat je slaap moet verbeteren. Het gamma wordt aangevuld met een wireless bloeddrukmeter.

Alle data worden verzameld in een app die toelaat om het geheel te analyseren en bepaalde facetten bij te sturen.

Wearables gaan ook een enorme impact hebben op de verzekeringssector. Door de koppeling van esthetiek en praktische voordelen zullen ze snel deel uitmaken van het dagelijks leven. Zowel in schadeverzekering als in levensverzekering heeft dat grote implicaties.

Klik hier voor de zeer knappe website van Withings

TIP: Tijdens Mobile Banking Summit | Leuven | 09.09.2014 | 10.09.2014 geeft Peter Verstraeten van Augnition een demonstatie van Google Glass. Peter geeft ook een presentatie over de impact van wearables op het dagelijkse leven. Klik hier voor meer informatie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.