App van Target herkent producten

De vervlechting van online shopping en offline shopping en de hoge vlucht die mobiel shoppen en betalen lijkt te nemen dwingt de retail naar een nieuw business model.

De multikanaalgrootgrutter Target speelt daar actief op in. Target zet momenteel de In a snap app in de markt. Dat is een app die producten in een online omgeving, een brochure of zelfs in een fysieke winkel herkent en je de kans geeft om het product te bewaren of meteen aan te kopen. Eerder kwam ook Amazon al met een vergelijkbare app.

Volgens Target zullen de klanten van morgen hun smartphone gebruiken om hun aankopen te doen in eender welke omgeving, hetzij offline, hetzij online. Target wil uiteindelijk een multikanaalomgeving neerzetten waar de smartphone centraal staat.

Target heeft ook wifi in al zijn winkels geïnstalleerd en klanten die online kopen kunnen, als ze dat wensen, hun goederen afhalen in een winkel pick-up.

De winkelketen vermengt ook sociale media in zijn verkoopsstrategie. De Target Awesome Shop bijvoorbeeld, toont de producten van Target die het meest gepind worden op Pinterest. Target heeft ook de Cardwheel applicatie waarmee klanten kunnen sparen voor een bepaalde aankoop en die verder ook delen met een aantal sociale media.

Target geeft aan dat twee op drie digitale bezoekers gebruik maken van een smartphone of een tablet.

TIP : MOBILE BANKING SUMMIT | 09.072014 | 10.07.2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.