Publiciteitsbudgetten voor mobiel stijgen snel in VS

Volgens eMarketer zullen de budgetten voor publiciteit op mobiele toestellen in de VS met 83% stijgen tot ongeveer 18 miljard dollar. Ze steken op die manier de publiciteitsbudgetten voor dagbladen (17 miljard dollar) en radio (15,5 miljard dollar) voorbij.

eMarketer waarschuwt dat dit een voorzichtige voorspelling is en dat het resultaat uiteindelijk nog veel hoger kan uitvallen voor de bestedingen op mobiel. Amerikanen spenderen ongeveer een kwart van hun mediatijd op mobiele toestellen. Voor kranten is dat amper 2%. Dat zal op korte termijn een impact hebben op de verschuiving van publiciteitsbudgetten. TV neemt ongeveer 40% van de mediatijd en heeft een vergelijkbaar aandeel van de publiciteitsbudgetten.

Vooral de conservatieve houding van een aantal verantwoordelijken en de onvrede over de formats remt de verschuiving naar mobiel nog af. Dat is echter een kwestie van tijd. Vooral de mogelijkheid om locatiegelinkte publiciteit te maken is een enorm voordeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.