Bonnaroo muziekfestival scant migraties bezoekers via beacons

Tijdens het Bonnaroo Music and Arts Festival werden dit jaar honderden beacons gemonteerd om de bewegingen van de festivalbezoekers in kaart te brengen.  De bedoeling is om het festival volgend jaar veel efficiënter te organiseren.

De beacons stonden aan de in- en uitgangen, overal op het festivalterrein en de VIP, de camping en de catering- en shopruimte. Er werd niet enkel gemeten waar de mensen zich bevonden maar ook hoe lang ze er gemiddeld bleven.

De organisatoren gebruikten de technologie niet enkel om te inventariseren, ze stuurden ook nuttige boodschappen. Als het te warm werd, kregen de festivalgangers bijvoorbeeld een boodschap om voldoende water te drinken en een site waar ze dat konden vinden.

Die boodschappentechnologie lijkt overigens niet helemaal op punt te staan. Er werden 97.270 boodschappen verzonden, dat zijn er 12,6 per bezoeker,  maar slechts  20 % bereikte de mensen ook effectief. Dat heeft volgens provider Aloompa te maken met de bevestiging die de ontvangers af en toe moesten sturen voor bepaalde boodschappen. Die moesten uiteraard ook hy-un bluetooth laten aanstaan om de service te kunnen genieten.

Ondanks dat minpuntje is de informatie over de migratiebewegingen op het festival van zeer hoge waarde voor de festivalorganisatoren. Ze kunnen op basis van de successcores  een programma en een ordening ontwikkelen die het festival een effectieve meerwaarde geeft.

De Bonnaroo app kan overigens nog veel meer. Je kan je eigen programma ingeven, filmpjes van artiesten opvragen, de festivalradio beluisteren, door het festivalterrein surfen en pins platsen op plaatsen waar je graag terug komt. Ontdek het in het filmpje

TIP: MOBILE BANKING SUMMIT | 09.09.2014 | 10.09.2014 |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.