Tomorrowland benut slechts fractie van mogelijkheden slimme armbandjes

Dancefestival Tomorrowland gebruikt geen papieren tickets meer maar slimme armbandjes. Die worden, helemaal in de sfeer van het festival, toegezonden in een soort sprookjesachtige box met een sleutel. Je moet je bandje na ontvangst personaliseren met een code en je persoonlijke gegevens. Je kan het ook linken aan je Facebook account.

Het bandje heeft een NFC chip waardoor je zonder verdere controle te moeten passeren het festivalterrein kan betreden. Dat kan via hetzelfde bandje ook voor campingterrein Dreamville.

Wie zijn bandje koppelt met Facebook kan contactgegevens uitwisselen met andere Facebookgebruikers. Dat gebeurt heel eenvoudig door gelijktijdig op de knop van het armbandje te drukken.

De Morgen heeft het over CNN-journalist Jarrett Bellini die bijna in kattezwijm lijkt te liggen van zoveel technologisch vernuft. Ze worden daarin gevolgd door de kranten van Mediahuis. Dat verwondert ons bijzonder. De NFC-chip zou namelijk nog veel efficiënter kunnen gebruikt worden, bijvoorbeeld om mobiel te betalen. Dat zou het festival vooral veiliger maken. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

De organisatoren van Rocking the Daisies in Stellenbosch (Zuid-Afrika) combineren een app en een met NFC chip geladen bandje. Via de Gust Pay app kunnen de 16.000 bezoekers van het festival geld opladen op het armbandje. Ze hebben dan geen cash geld meer nodig om te betalen wat ook een enorme tijdswinst en een sterke verhoogde veiligheid betekent.

De Gust app kan ook aan je smartphone gekoppeld worden en dan zijn de mogelijkheden nog veel ruimer. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je eigen programma samen te stellen en je langs de verschillende podia te laten leiden met de GPS-functie. Die GPS-functie kan je ook naar het festivalterrein gidsen.

Tijdens Lollapalooza dat begin augustus in Chicago plaats vond, konden de bezoekers alle spulletjes, voeding en drank die ze kopen betalen met een armbandje. De bandjes waren op voorhand  gekoppeld aan een betaal- of kredietkaart en de gebruiker stelden een persoonlijke beveiligingscode van zes tekens in. Om te betalen moeten ze daarna gewoon hun armbandje tegen een tablet houden en de aankoopsom, eventueel opgehoogd met een fooi, bevestigen met de code.

Op het bandje zelf staat geen persoonlijke informatie, ze dienen enkel om via een RFID  signaal verbinding te maken met de gekoppelde kaart. De bandjes zijn ook waterproof. Beschadigde bandjes kunnen op het festivalterrein worden hersteld of vervangen. Als het internet uitvalt worden de data gewoon opgeslagen en uitgevoerd als er wel internetconnectie is.

TIP: Meet with some great innovative mobile solutions providers at Mobile Banking Plaza, the lounge room of Mobile Banking Summit | 09.09.2014 | 10.09.2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.