Treatz test beacons netwerk in Amsterdam

In Nederland loopt momenteel een bijzonder interessant proefproject met beacons.  Deelnemers worden gevraagd om de app Treatz te donwloaden. In hartje Amsterdam zijn een aantal winkels aangesloten bij het Treatz netwerk. Zij hebben allemaal beacons geïnstalleerd. Wanneer gebruikers in de buurt van een winkel uit het netwerk komen, krijgen ze een aantal exclusieve voordelen toegestuurd. Treatz heeft ook een loyaltyluik waarmee de klanten punten kunnen sparen voor een aantal voordelen in bepaalde winkels. Via de app kunnen ze ook vouchers ontvangen.

Gebruikers van de app moeten binnen een straal van 50 meter zijn om de signalen te kunnen ontvangen. De Bluetooth functie van de smartphone moet ook aanstaan. Beacons werken met low energy Bluetooth. Dat spaart de batterij van de smartphone.

De app hanteert een strikte no-spam politiek. Enkel relevante voordelen die aansluiten bij het profiel van de gebruikers worden verstuurd.

Treatz heeft nog een aantal leuke aanvullende functies. Je kan op een specifieke tijd en locatie een persoonlijke boodschap met foto versturen naar een van je contacten. Die functie krijgt binnen kort een uitbreiding. Gebruikers zullen dan een giftvoucher kunnen versturen naar derden.

Vouchers kunnen ook gedeeld worden tussen gebruikers. Dat soort van friend-to-friend marketing zal de volgende jaren sterk aan belang winnen, ook al door het belang van sociale media.

Een van de belangrijke problemen van de integratie van online en offline verkoopskanalen is de zogenaamde showrooming. Mensen komen een product bekijken in een winkel om het daarna online aan te kopen. Met apps zoals Treatz beschikken handelaars voortaan over een multikanaalaanod dat toelaat om offline en online shoppen te combineren.

Omdat de beacons toelaten om het klantengedrag nauwkeurig te volgen krijgen handelaars ook heel wat nuttige data in handen. Die maken het bijvoorbeeld mogelijk om gepersonaliseerde aanbiedingen te doen op basis van een analyse van het aankoopgedrag in het verleden.

De app van Treatz is nog in volle ontwikkeling. Om de twee weken is er een nieuwe versie. Momenteel is enkel de versie voor Apple beschikbaar maar de versie voor Androïd zal snel volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.