American Express test HCE in Kroatië

De Kroatische Privredna Banka Zagreb (PBZ), een dochterbedrijf van Intesa Sanpaolo Group, gaat  een pilootproject uitvoeren om Host Card Emulation voor mobiele NFC-betalingen te testen op het netwerk van American Express. Het is de eerste toepassing wereldwijd, van HCE op het AMEX netwerk.

HCE is van cruciaal belang voor de volledige doorbraak van NFC-gestuurde betalingen. Die waren namelijk alleen maar mogelijk door het inbouwen van een klein stukje hardware in de smartphones. Apple heeft dat altijd geweigerd voor zijn iPhones en dat legde een hypotheek op de toekomst van NFC. Het HCE-protocol maakt een NFC-transactie mogelijk via een cloudgebaseerde oplossing. De NFC-chip is daardoor niet meer absoluut nodig.

Tip: Tijdens Mobile Banking Summit zal Gerd Thijs van Clear2Pay ingaan op het belang van HCE voor de doorbraak van NFC-gestuurde betalingen. Klik hier voor meer info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.