Square zet chipgestuurde EMV-kaartlezer in de markt

Het erg innoverende Amerikaanse betaalplatform Square gaat een EMV-kaartlezer met een chip uitbrengen. EMV staat voor Europay, Mastercard en Visa. Square bedacht eerder een erg trendy versie van een kasregister en een betaalkaartterminal maar die hardware was gebaseerd op de Amerikaanse markt. In de VS zijn betalingen met een magneetstrook nog steeds de standaard. Als het betaalplatform buiten zijn thuismarkt wil groeien moet het de stap zetten naar betalingen die op microchip gebaseerd zijn. Die zijn ook veel veiliger. De VS staat voor 24% van de betalingen met kredietkaarten maar ze zijn verantwoordelijk voor 50% van alle fraudegevallen wereldwijd.

De nieuwe betaalterminal van Square verschilt nauwelijks van de oude. De belangrijkste verandering is dat de kaartlezer moet opgeladen worden. Hij zal daarom een USB-poort hebben. Square kondigt nu al aan dat het de terminal erg goedkoop in de markt zal zetten. De oude versie is zelfs gratis.

De EMV-reader van Square kan in de VS besteld worden vanaf einde 2014. Het bedrijf kan met deze lancering makkelijker de stap zetten naar Europa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.