Ageas hoogt aandeel schadeverzekeringen op in portefeuille

Ageas geeft vandaag zijn halfjaarresultaten vrij maar de verzekeringsholding verraste vanmorgen met een stroom bijkomend nieuws. In Italië en het VK doet de holding transacties die de verhouding van haar portefeuille leven tegenover de portefeuille schade moeten doen kantelen. De ambitie is om in 2015 naar 60% schadeverzekeringen te evolueren.

Overname UBI Assicurazione in Italië

Ageas en BNP Paribas Cardif nemen het resterende minderheidsbelang van 50% – 1 aandeel over van UBI Banca in de Italiaanse schadeverzekeraar UBI Assicurazione. De overname kost 75 miljoen euro maar er kan nog een prijscorrectie optreden. Ageas zal 50% + 1 aandeel bezitten en BNP Paribas Cardif 50% – 1 aandeel.

 

Verkoop van Ageas Protect

In het VK desinvesteert de verzekeringsholding door de verkoop van Ageas Protect aan AIG voor een bedrag van ongeveer 228 miljoen euro. De maatschappij haalde in 2013 een premie-inkomen van 108 miljoen euro maar boekte een nettoverlies van 2,1 miljoen euro. In het eerste semester van 2014 werd echter een nettowinst van 1,2 miljoen euro gerealiseerd.

Ageas wil in het VK uitsluitend focussen op activiteiten in niet-leven. Het is de op één na grootste aanbieder van motorvoertuigverzekeringen, de op vijf na grootste algemene verzekeraar en de op drie na grootste makelaar voor particuliere verzekeringsproducten.

 

Opnieuw inkoopprogramma eigen aandelen

Ageas sloot een paar dagen geleden een inkoopprogramma van eigen aandelen af voor een waarde van 200 miljoen euro. Naar aanleiding van de halfjaarresultaten maakt CEO Bart De Smet bekend dat de holding een nieuwe terugkoopoperatie start, dit maal voor 250 miljoen euro. De Smet blijft op die manier een sterk signaal afgeven aan zijn aandeelhouders. Eerder deze week zette zakenadvocaat De Gier die aandeelhouders onder druk door Ageas te waarschuwen dat ze geen dividend mochten toekennen. Dat zou namelijk de positie van de potentieel gedupeerden van het Fortis debacle benadelen. De Smet haalt in zijn eerste commentaar op de resultaten vandaag fijntjes aan dat er nog geen enkele schade werd vastgesteld maar dat de groep voorzichtigheidshalve een reservering van 130 miljoen euro heeft voorzien. Ageas gaat ook nog in cassatie tegen het vonnis van de Amsterdamse rechter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.