Barnes & Noble partner van Google Shopping Express

De slag om de digitale consument doet klassieke distributieketens ingrijpen in hun business model. Boekengigant Barnes & Noble (BN) staat op een dubbele manier onder druk. De keten steunt nog sterk op klassieke fysieke winkels maar het papieren boek staat ook onder druk van de digitale concurrent.

BN heeft al een ruim gamma digitale boeken op zijn website beschikbaar onder de naam ‘nook’. Je kan de meeste digitale uitgaven doorbladeren en een kort stukje lezen. Het digitale aanbod werd aangevuld met een reeks handige apps.

BN wil nu ook de online verkoop van fysiek beschikbare boeken sterker benadrukken. Een efficiënte thuislevering is daarvoor cruciaal. Om die levering te verzekeren heeft de boekenketen een samenwerking gesloten met Google Shopping Express (GSE). Die nieuwe service van Google verzekert dat online aankopen bij haar partners nog dezelfde dag geleverd worden. Voor leden van GSE is dat gratis, niet leden betalen 4,99 dollar per leverancier.  Klanten van BN in Manhattan, West Los Angeles en San Francisco kunnen al genieten van de dienst. BN hoopt met deze strategie Amazon.com te kunnen counteren in het boekensegment.

GSE heeft al een impressionant lijstje (groot)handelaars die van de dienst gebruik maken.

Klik hier voor de website van GSE

Google Shopping Express

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.