Gezondheidsapps verhogen overlevingskansen bij diabetes, hart- en bloeddrukpatiënten

De combinatie van een verhoging van de overlevingscoëfficiënt en het verminderen van medische kosten moet verzekeringsmaatschappijen als muziek in de oren klinken. Die twee elementen zijn het uitgangspunt van Digital Health Technology (DHT).

DHT ontwikkelt digitale gepersonaliseerde communicatiestrategieën voor de behandeling van diabetes, hoge bloeddruk en hartkwalen. Volgens het bedrijf beschikken we over voldoende kennis en medicijnen om de drie kwalen adequaat te behandelen. Het probleem is dat de patiënt de uitgestippelde strategie vaak niet volgt. Daarom ontwikkelt DHT een combinatie van apps en computertoepassingen en ze ondersteunen dat met boodschappen via sociale media. Die combinatie laat toe om per patiënt een individuele behandeling uit te werken en ze ook permanent te ondersteunen naar de pesroon zelf toe.

DHT gebruikt zijn technologie niet alleen om een behandeling toe te passen maar ook om hem bij te sturen. De apps zorgen voor een stroom aan informatie die toelaat om de behandeling efficiënter te maken.

Gezondheidsapps en lifestyle-apps zullen een grote impact krijgen op de levensverzekeringsindustrie en op de manier waarop we innovatieve producten kunnen concipiëren maar ook bijsturen. De technologie laat niet alleen toe om in te spelen op levenskwaliteit maar ook op belangrijke wijzigingen in de socio-economische sfeer van de verzekerden. De uitdaging wordt om een krachtig beheersplatform op te zetten om die flexibiliteit te kunnen beheren.

Tip: Tijdens LIFE INSURANCE SUMMIT geven ACCENTURE, SWISS RE, ATOS en PWC hun visie over de impact van nieuwe technologie op de levensverzekeringsindustrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.