Samenwerking tussen Apple en Visa voor betaaltechnologie

Visa zal in september een nieuwe dienst lanceren die het mogelijk maakt om op een veilige manier te betalen met internetgelinkte toestellen of wearables. Die service zal gebaseerd zijn op de EMV Payment Tokenization methode. Dat laat betalingen met QR-codes toe maar het token kan ook in ieder mobiel toestel, in iedere online e-commerce app of in alle cloudgelinkte mobiele toestellen worden ingebouwd. Het token draait op de klassieke ISO protocols wat een enorm voordeel is omdat het functioneert op de bestaande systemen voor betalingen met kaarten.

Met de lancering van haar betaalservice bevestigt Visa ook de nieuwe strategie om geen eigen Wallet te bouwen en zich op te stellen als partner voor andere ontwikkelaars.

Eerder sloot de betaalkaartgigant al een samenwerkingsovereenkomst met Samsung. In september komt Apple met een nieuw model voor de iPhone en met een smartwatch. Er lopen momenteel gesprekken tussen Apple en Visa om die toestellen uit te rusten met de nieuwe service van Visa. . Apple liet al verstaan dat het met een eigen wallet komt in het najaar.

De vraag is met welke betaaltechnologie Apple zal komen in de nieuwe iPhone. Op basis van gesprekken met een aantal partners blijkt dat het toestel een stukje hardware zal bevatten dat toelaat om beveiligde gegevens te stockeren. Apple bevestigde verder dat ze niet bereid zijn om welke beveiliging dan ook over te dragen aan mobiele netwerkplatformen die op de toestellen actief worden. In januari 2014 vroeg Apple een patent aan voor technologie die toelaat om betalingen uit te voeren op basis van een combinatie tussen NFC, Bluetooth Low Energy (die in de iBeacons gebruikt wordt) en wifi.


Tip: MOBILE BANKING SUMMIT | 09.09.2014 | 10.09.2014

More info click here


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.