Starbucks mobile wallet is absolute trendsetter

In app betalingen zijn in ons land nog niet meteen gemeengoed. De ontwikkeling van de technologie gaat echter erg snel. Retailers maar ook financiële instellingen die vandaag geen strategie klaar voorbereiden hebben morgen een probleem.

Dat in app betalingen een boost kunnen betekenen voor een onderneming bewijst Starbucks. De koffiegigant zette in 2011 zwaar in op de ontwikkeling van een op dat moment conceptueel innoverende app. Klanten konden geld opladen op een prepaid debetkaart en die werd aan de app gelinkt. De app genereert een QR-code die door de barrista van Starbucks gevalideerd wordt om te betalen. Starbucks integreerde haar loyaltyprogramma meteen in de app en dat was de sleutel voor snel succes.

Een jaar na de lancering had Starbucks al 26 miljoen transacties gerealiseerd via de app. Vandaag zijn er dat 6 miljoen per week. De app wordt door ongeveer 12 miljoen klanten gebruikt. In Noord-Amerika komt een derde van de omzet binnen via de prepaidkaarten van Starbucks. In feite is de situatie nog veel gunstiger. Vanaf het moment dat de klant de prepaid kaart oplaadt staat het geld potentieel bij Starbucks. 15% van de omzet van de 12.000 Starbucks koffieshops komt binnen via de app. Die situatie kan alleen maar verbeteren. De klanten van Starbucks hebben een duidelijk progressief profiel en ze houden van technologie. De populariteit van smartphones blijft groeien en m-payments lijkt pas nu echt aan te slaan. De progressie bij Starbucks zal daardoor allicht nog versnellen.

Tip: MOBILE BANKING SUMMIT | 09.09.2014 | 10.09.2014 | More info click here

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.