Begin januari 2015 al zelfrijdende wagens in Groot-Brittanië

Groot-Brittanië wil al vanaf januari 2015 starten met een aantal testprojecten voor zelfrijdende wagens. De regering heeft daar een budget van 10 miljoen pond voor uit getrokken. Het is de bedoeling om in drie steden een traject uit te bouwen waar in een tijdsspanne van maximaal 18 tot 36 maanden kan getest worden. Groot-Brittanië wil van zelfrijdende wagens een absolute topprioriteit maken. Binnen de regering zal een werkgroep nagaan hoe het verkeersreglement best kan aangepast worden voor zelfrijdende wagens. Maar de Britse regering ziet de investeringen in transport veel ruimer. Ze wil mobiliteit in zijn algemene context gebruiken als troefkaart voor investeringen.

Klik hier voor de nota van de Technology Strategy Board

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.