Amazon lanceert betaalterminal

Amazon mengt zich in de strijd voor het mobiel betaalverkeer. Het zet Amazon Local Register in de markt. Dat is een betaalterminal die verbinding maakt met tablets en smartphones. Amazon gaat met het toestel de concurrentie aan met het snelgroeiende Square maar ook met Paypal, dat zich onlangs in die markt positioneerde. Met een tarief van 2,5% kosten op de aankopen duikt Amazon meteen ook onder de prijzen van de concurrentie. De meeste platformen vragen 2,7% maar voor grote retailers wordt vaak op maat gewerkt. Amazon biedt ook een sterke promotie aan. Wie voor 31 oktober intekent betaalt maar 1,75% op de transacties tot einde 2015.

De quote van Matt Swann, vice president of Amazon Local Commerce, was veelbetekend voor de verdere ontwikkeling.

“We understand that every penny and every minute counts, so we want to make accepting payments so easy and inexpensive that it no longer gets in the way of a business owner doing what they love—serving their customers and growing their business,”

Daarmee geeft Swann een belangrijk principe aan. Een aantal spelers gaan ervan uit dat de digitalisering van het klassieke betaalmodel volstaat. Dat zal echter snel te weinig innovatief blijken omdat het onvoldoende voordelen biedt. Met de actuele technologie kunnen betaaltransacties volledig herdacht worden en dat heeft een aantal belangrijke voordelen inzake snelheid, veiligheid en dataverwerving.

Amazon gaat scheep met Dries Buytaert

Amazon kwam vandaag ook in het nieuws omdat het een participatie neemt in Acquia, het bedrijf van de Vlaming Dries Buytaert. Die maakte dat zelf bekend op zijn persoonlijke blog. Amazon nam deel aan de kapitaalsverhoging van 50 miljoen dollar die Acquia een paar maanden geleden doorvoerde. De intrede van Amazon zal de reputatie van Acquia stevig aansterken. Maar ook akelijk kan Amazon van cruciaal belang zijn voor de Vlaamse start-up.

Klik hier voor de blog van Dries Buytaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.