Websites banken niet klaar voor mobiele klanten

Uit een onderzoek van Virtual Affairs bij zeven Nederlandse banken blijkt dat enkel de website van ABN AMRO volledig responsive is. Dat betekent dat de site op alle (mobiele) toestellen in het juiste formaat binnenloopt. De websites van ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, SNS Bank en Triodos zijn niet volledig klaar voor de mobiele markt en dat kost die banken klanten.

Rabobank, ING en SNS Bank hebben een mobiele website maar contactgegevens terug vinden is maar beperkt mogelijk. Er is ook geen link naar de app om mobiel te bankieren of naar de reguliere website. ASN, Knab en Triodos hebben geen mobiele website. Klant worden bij de onderzochte banken moet altijd via identificatie. Bij ASN, Knab en SNS kan dat online. Bij de andere banken is een persoonlijk contact nodig.

Opmerking Financelab: de nieuwe betaalplatformen zoals Square, Stripe en zelfs Paypal zetten in op een vlotte onboarding. Wie klant wil worden moet geen complexe acceptatieprocedures meer doorlopen. Dat is een belangrijk aandachtspunt om de mobiele klant van morgen te overtuigen. Het fenomeen van easy onboarding speelt overigens niet alleen een rol bij banken maar ondermeer ook bij mobile network providers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.