Zwakke online customer experience bij verzekeraars (Survey Accenture)

De CMO Insights Survey van Accenture toont aan  dat slechts 64% van de geïnterviewde marketeers bij verzekeringsmaatschappijen vindt dat ze een goede online klantenbeleving bieden. Ook de klanten zijn niet tevreden. Dat blijkt uit een tweede studie van Accenture. Minder dan 33% van de ondervraagde klanten vindt dat de dienstverlening van verzekeraars via smartphones voldoende is. Voor tablets is dat 40%. De resultaten schijnen zich te vertalen in lage retentiecijfers. 40% van de private klanten in schadeverzekering overweegt een overstap naar een andere maatschappij. In leven overweegt 35% om een polis te onderschrijven bij een andere maatschappij als waar men klant is.

De survey toont aan dat de CMO’s het probleem goed beseffen. Liefst 84% vindt het een zeer belangrijk actiepunt. Maar toch blijkt uit de resultaten dat de CMO’s geen gelijke tred houden met de evolutie van de technologie.

Voor het gebruik van sociale media stelt zich overigens hetzelfde probleem. In de Accenture studie zegt 48% van de verzekeringsklanten dat ze betrouwen op sociale media om een verzekeraar te kiezen. Toch stelt maar 49% van de CMO’s dat ze sociale media voldoende efficiënt gebruiken.

De studie werd becommentarieerd door Eric J Sandquist, senior executive bij Accenture, en door Jean-Francois Gasc, Managing director of Accenture Management Consulting for Insurance across Europe.

Tip: Jean Francois Gasc is spreker tijdens Life Insurance Summit | 04.09.2014 | 05.09.2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.