Inkoop eigen aandelen gaat verder bij Ageas

Ageas startte deze week zijn vierde terugkoopactie voor eigen aandelen. De bedoeling is om opnieuw 250 miljoen euro Ageas waardepapier in te kopen. Allicht zal het management van de holding, na de afronding van de terugkoopactie, de vernietiging van dat pakket aandelen vragen aan de aandeelhouders.

Koen Devos van Ageas gaf deze week op zijn blog een merkwaardig overzicht van alle terugkoopacties. Met de eerste campagne die startte op 24 augustus 2011 kocht Ageas, net zoals nu, 250 miljoen euro in. De gemiddelde prijs die het bedrijf daarvoor betaalde was 13,01 euro. Met de twee volgende campagnes werd telkens 200 miljoen euro teruggekocht. De gemiddelde prijs voor de drie campagnes samen is echter 20,84 euro. De actuele beurskoers van Ageas schommelt rond 25,50 euro.

Ageas heeft in totaal al 12% van zijn aandelenkapitaal terug ingekocht. De 650 miljoen euro die op die manier vernietigd werden, vertegenwoordigen ongeveer 31,3 miljoen aandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.