Wearables vooral nuttig op de werkvloer

Technologieketen Best Buy publiceerde vorig weekend een aantal details over de smartwatch Moto 360 van Motorola. Dat was echter niet de bedoeling. Motorola wilde geen informatie vrijgeven voor de marktlancering begin september.

De Moto 360 zal op Android Wear draaien en beschikt over voice – activation. De smartwatch is compatibel met alle Android 4.3 toestellen. Motorola besteedde erg veel aandacht aan het design van het toestel.

Wearables lijken ondertussen de hype van het najaar te worden. In een publicatie van Accenture krijgt die hype echter een zeer specifieke invulling. Accenture ziet wearables vooral doorbreken in het bedrijfsleven en minder in de private sfeer. De consultant toetst in de publicatie vijf mythes af aan de werkelijkheid.

  1. Wearables worden vaak gezien als een combinatie van smartwatches en brillen. Accenture trekt die definitie open. Wearables zijn toestellen die de functionaliteiten van een smartphone handsfree beschikbaar maken voor werknemers die niet aan een bureau zitten.
  2. De voordelen van wearables voor het bedrijfsleven zijn groter en sneller realiseerbaar. Het gedrag van consumenten wijzigen vraagt meer tijd volgens Accenture.
  3. Wearables zijn geen stand-alone toestellen. Ze maken deel uit van een ecosysteem van apparaten en applicaties.
  4. Wearables hebben sterke maar betaalbare batterijen nodig maar het gebruik van de apparaten zal desondanks in combinatie met andere toestellen moeten gebeuren.
  5. Net zoals voor andere toestellen hebben wearables nood aan een strategie voor beveiliging van data.

Klik hier voor de volledige tekst van Putting wearable dispays to work in the enterprise (12 pagina’s) | Accenture

TIP : Tijdens MOBILE BANKING SUMMIT | 09.09.2014 | 10.09.2014 geeft Peter Verstraeten van Augnition een demo met Google Glass. Peter gaat ook verder in op de mogelijkheden om wearables in te schakelen in een industriële opmgeving.  Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.