Systeem veroorzaakt dip in koers bitcoin

De virtuele munt Bitcoin maakte maandagavond een onverwachte crash. De munt dook van bijna 500 dollar naar 309 dollar in enkele seconden tijd. De oorzaak van die daling is niet duidelijk maar het zou kunnen dat het een gevolg is van het systeem zelf. Steeds meer handelaars zien in dat de acceptatie van bitcoin op termijn onvermijdelijk zal zijn. Maar de vrees voor grote schommelingen en voor fraude heeft een systeem doen ontstaan waarbij de crypto’s na de acceptatie meteen worden omgezet in een reguliere munt. Als er dus veel omzet is weegt dat snel op de koers omdat er ook veel bitcoins op korte tijd verkocht worden. Maatschappijen zoals Bitpay zijn gespecialiseerd in dergelijke transacties.

De crash van maandag zal overigens geen zware gevolgen hebben. Slechts 1% van alle bitcoins noteert immers op een geregelde beurs. In principe is die notering ook in strijd met de principes van cryptocuurencies.Virtuele munten zijn net bedoeld om te ontsnappen aan regulering en kunstmatige beïnvloeding van de koers.

TIP: Thomas Spaas, advocaat van Belgian Bitcoin Association is spreker tijdens Mobile Banking Summit | 09.09.2014 | 10.09.2014 | Ook Filip Roose van Bitpay geeft een presentatie over de werking van Bitcoin.

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.