Betalen via een link met Gumroad

Het aantal start-ups in het wereldje van de betaalindustrie is maar nauwelijks te volgen. Veel van die nieuwkomers zijn technologisch knap bedacht maar ze mankeren vaak efficiëntie waardoor ze geen meerwaarde op lange termijn hebben. Wie dat zeker wel heeft is Gumroad. Dat is een programma dat twee jaar geleden bedacht werd door de 19-jarige drop-out Sahil Lavingia. Die was eerder ook betrokken bij de opstart van Pinterest. Hij knutselde uit verveling een url-shortener in mekaar en had het briljante idee om daar een betaalmethode in te plakken. Aanvankelijk was het de bedoeling om vooral digitale zaken zoals muziek en copywriting te verkopen maar ondertussen wordt Gumroad ook gebruikt voor de verkoop van fysieke goederen. Je kan dus met Gumroad alles verkopen als je het maar kan duiden met een url.

Lavingia wilde vooral af van de situatie waarbij je een webshopachtig iets moet opzetten om online te kunnen verkopen en betaald te worden. Met Gumroad heb je geen shop en geen aparte betaalpagina meer nodig en zijn ook de diensten van een payment service provider overbodig. Je betaalt via de link die je aanklikt om het product te bestellen. Gumroad is gratis maar er wordt een fee van 5% op alle transacties genomen plus een klein forfait voor het gebruik van de kredietkaart.

Wat startte als een wild ideetje is ondertussen een volwassen bedrijf geworden. Het platform is wereldwijd actief en het werkt met de meeste kredietkaartbedrijven. Gumroad heeft ondertussen twee kapitaalrondes achter de rug en haalde daarmee 8 miljoen dollar op. Onder meer de bekende internetondernemer Chris Sacca en Kleiner Perkins investeerden in het platform.

Het loont de moeite om Lavingia zelf ook even aan het woord te horen. Zijn stijl is typisch voor de jongeren generatie van briljante internetondernemers.

TIP: MOBILE BANKING SUMMIT | 09.09.2014 | 10.09.2014  Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.