Paypal introduceert One Touch

Paypal introduceert One Touch in zijn systeem. Dat is een functie die toelaat om gevoelige betaalkaartinformatie op te slaan voor verschillende apps die verbonden zijn met het betaalplatform. Het grote voordeel is dat gebruikers de informatie niet telkens opnieuw moeten ingeven wat de gebruiksvriendelijkheid sterk ten goede komt.

In de VS gebeurt ongeveer 50% van het online shoppen via een mobiel toestel. Maar slechts 15% van de betalingen gebeuren mobiel. Dat heeft allicht veel te maken met de gebruikersonvriendelijke applicaties en het gepruts om data in te geven op te kleine schermpjes. Met One Touch hoeft dat niet langer voor apps waarmee het betaalplatform samenwerkt.

Paypal heeft de technologie voor One Touch gehaald bij Venmo. Dat platform werd opgekocht door Braintree dat op zijn beurt gekocht werd door Paypal. Ook dat is een belangrijke trend. In het wereldje van betaaltechnologie duiken voortdurend vernieuwers op die de sector permanent impulsen geven. Die vernieuwingen hebben echter maar zin als ze bij het brede publiek terecht komen. Big data gedreven bedrijven zoals Google, Facebook, Paypal en Amazon hebben dat publiek van e-shoppers. Zij kopen de beste technologie permanent op en versterken op die manier hun positie. De klassieke financiële wereld komt daardoor steeds sterker onder druk.

TIP: MOBILE BANKING SUMMIT | Leuven | 09.09.2014 | 10.09.2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.