Apple praat met verzekeringsindustrie over Healthkit app

Dat gezondheidsapps een belangrijke rol gaan opeisen in de verzekeringssector staat vast. Apple zet zwaar in op die opportuniteit. Het startte gesprekken met een aantal grote verzekeraars over de rol die de Apple Healthkit app kan spelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat werknemers die de app gebruiken een vermindering krijgen op hun verzekeringspremies voor gezondheidszorg. 

Die gesprekken tussen Apple en een aantal verzekeraars moeten ook gezien worden in de mogelijkheid voor bedrijven om 30% van de verzekeringspremies die ze betalen te spenderen aan initiatieven voor een gezondere leefwijze. Dat is een gevolg van de Affordable Care Act die recent in de VS werd ingevoerd. 

Apple is niet de eerste maatschappij die met een initiatief komt. Oliereus BP sloot eerder al een samenwerkingsakkoord met wearableproducent van fitnesstrackers Fitbit. Werknemers van BP die een Fitbit gebruiken kunnen een vermindering krijgen voor de premies die ze betalen voor hun gezondheidsverzekering. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.