Belgische rente bereikt laagste peil sinds 1993

Bloomberg meldt dat de Belgische rente op 2 jaar negatief geworden is. Ook de rente op 10 jaar zakt verder in en staat nu onder 1,3%. dat is het laagste niveau sinds 1993. De evolutie is een regelrechte bedreiging voor de tak 21 portefeuilles maar ook voor de tweede pijler stelt het rente peil een zwaar probleem. De verzekeraars zijn niet langer bereid om de door de wet opgelegde minimumrendementen te waarborgen. De minima moeten pas op einddatum worden behaald maar omdat het lage rente peil nog jaren kan aanhouden wordt de uitvlakking op termijn van de huidige dip zeer onwaarschijnlijk. De verplichtingen rusten op de schouders van de werkgevers en niet van de verzekeraars.

Klik hier voor het bericht van Bloomberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.