Beveiliging mobiel bankieren via oogselfie

Mobiel bankieren kan maar succesvol worden als de gebruikerservaring klopt. Dat is echter niet altijd perfect te matchen met beveiliging. Eyeverify zet een techniek in de markt op basis van een selfie van de oogbal. De appplicatie analyseert het patroon van de bloedvaten in het witte gedeelte van je oog. Dat schijnt uniek te zijn voor ieder individu. Op die basis kan toegang tot de bankrekening mogelijk worden zonder de ingave van pin-codes of paswoorden.

Eyeverify haalde onlangs 6 miljoen dollar extra kapîtaal op bij onder meer Wells Fargo Bank, Sprint en het Chinese beveiligingsbedrijf Qihoo 360. In het verleden heeft ook Samsung al geïnvesteerd in de ontwikkeling van de technologie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.