Consolidering in private banking

Volgens De Tijd gaan Bank Degroof en Petercam gesprekken opstarten om een verregaande samenwerking te onderzoeken. Als die gesprekken slagen levert dat een sterke speler op in private banking. Bank Degroof heeft een portefeuille van 28 miljard euro onder beheer, Petercam ongeveer de helft. Samen zouden ze de nummer twee in de markt worden, na BNP Paribas Fortis Private Banking. Bij een eventuele samenwerking zouden nogal wat banen sneuvelen.  De gesprekken tussen Degroof en Petercam zijn allicht een gevolg van de nieuwe Europese regelgeving. Die legt veel strengere eisen op inzake solvabiliteit. Het is te verwachten dat er nog meer consolidering optreedt in de financiële sector.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.