DVV gaat gebruik dashcams promoten

Verzekeringsmaatschappij DVV gaat het plaatsen van dashcams aanmoedigen. DVV wil de beelden gebruiken om een betere analyse te kunnen maken van de exacte omstandigheden waarin ongevallen zich voordoen. Volgens de verzekeraar zet een dashcam ook aan tot veiliger rijden. Bestuurders die tussen 15 september en 31 december 2014 een nieuwe autoverzekering afsluiten bij DVV, ontvangen een gratis dashcam op voorwaarde dat ze de voorbije 5 jaar geen ongeval veroorzaakten en een verzekering Cocoon Start of twee andere DVV-verzekeringscontracten hebben.  DVV past ook een beter tarief toe voor wie een dashcam monteert.

In het Verenigd Koninkrijk biedt verzekeraar Swiftcover een korting van 10% aan op de premie van de autoverzekering voor bestuurders met een dashcam. Bestuurders die bereid zijn om hun rijgedrag te laten registreren zullen ook voorzichtiger rijden, volgens Swiftcover.

In ons land promootte AXA Belgium vorig jaar een app die het rijgedrag registreert en corrigeert. Axa Drive is echter niet gekoppeld aan de premie voor de autoverzekering. De lancering gebeurde met veel promotie maar daarna werd het project  wat in de vergeethoek geplaatst.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.