Mastercard sponsort Nigeriaanse eID kaarten

MastercardNigeriaGerd Thys van Clear2Pay verwonderde zich vandaag op Linkedin terecht over een bericht dat Mastercard elektronische identiteitskaarten uitgeeft in Nigeria met haar eigen merk erop. Op de kaart zijn ook e-payments functies aangebracht. In de pilootfase plant  Mastercard om 13 miljoen kaarten uit te geven.

Het klinkt een beetje vreemd in de oren dat een eID uitgegeevn wordt door een betaalkaartbedrijf. De president van Nigeria, Goodluck Jonathan, heeft het eerste exemplaar van de gesponsorde eID kaarten in ontvangst genomen. Hij was er alvast erg over te spreken. Het vreemde is dat de directeur-generaal van NIMC, de organisatie die het programma voor eID’s uitrolt, meteen het toepassingsgebied ervan wilde uitbreiden. Chris ‘E Onyemenam wil de kaart gaan gebruiken om de interactie tussen overheid en burgers te digitaliseren. Hij ziet ook potentieel als internationaal reisdocument. Misschien een ideetje voor de formateurs die op zoek zijn naar bijkomende inkomsten. Ze kunnen het idee meteen koppelen aan de versnelde uitbouw van de digitalisering in ons land.

Klik hier voor het persbericht van Mastercard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.