Exclusieve overnamegesprekken tussen FIS en Clear2Pay

België is een belangrijke stimulator van creativiteit inzake betalingsverkeer en financiële software. Dat levert topbedrijven op die vaak minder bekend zijn maar wel een referentie zijn in hun niche. Clear 2Pay is zo een bedrijf. De specialist in betaaltechnologie werd in 2001 opgestart door Michel Akkermans en Jurgen Ingels. Vandaag heeft Clear2Pay 1200 personeelsleden in 15 landen. Het werkt voor 40 van de 50 grootste banken wereldwijd.

Een paar weken geleden werd duidelijk dat de referentie-aandeelhouders het bedrijf wilden verkopen en ondertussen worden er exclusieve overnamegesprekken gevoerd met de Amerikaanse betaaltechnologiereus FIS. Er hoeft geen twijfel over te bestaan dat die gesprekken ook snel worden afgerond. De twee referentie-aandeelhouders hebben blijkbaar zin in andere uitdagingen en de risicokapitaalverstrekkers kunnen een aantrekkelijke meerwaarde boeken op hun investering. FIS verwerft een top nichespeler, een pak knowhow en een belangrijk extra marktaandeel.

FIS wil 375 miljoen euro op tafel leggen voor 100% van de aandelen van Clear2Pay. Eerder nam FIS ook al Capco van Rob Heyvaert over.

Klik hier voor het persbericht van Clear2Pay over de overname

TIP MOBILE BANKING SUMMIT | 09.09.2014 | 10.09.2014 | All info- click here

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.