KBC biedt online klant twee maanden betaalfaciliteit aan

De slag om de betaaltransacties van de online consument wordt een cruciaal element voor de toekomst van de banken. Online aankopen boomen en de kunst bestaat erin om de consument na de aankoop zo gebruiksvriendelijk mogelijk naar een veilige betaalmethode te loodsen. Voor de handelaar is het van belang dat hij zijn betaling zo snel mogelijk, liefst zelfs in real time, op de rekening krijgt.

KBC heeft de laatste weken een aantal initiatieven genomen die actief inspelen op die elementen. De bank heeft een communicatiestroom  naar de handelaars toe opgezet  om duidelijk te maken dat online betalingen via de KBC betaalknop in real time verwerkt worden. Dat is het pijnpunt van veel nieuwe betaalplatformen maar ook gevestigde payment service providers worstelen met de transactietijden. Via de KBC betaalknop krijgt de handelaar het geld dus meteen na de aankoop op zijn rekening.

KBC neemt nu ook een opmerkelijk initiatief naar de consumenten toe. Bij een online aankoop krijgen shoppers de keuze uit meerdere betaalopties. Consumenten  die voor KBC kiezen hebben de optie om het tijdstip waarop het geld van de rekening gaat tot twee maanden uit te stellen. Op het betaalscherm verschijnt een agenda waarmee een klant met een simpele  klik de dag kan kiezen waarop zijn rekening gedebiteerd wordt. KBC rekent voor deze betaalfaciliteit geen kosten of intresten aan maar de bedragen zijn wel beperkt tot een bandbreedte tussen 50 euro en 1250 euro.

TIP: MOBILE BANKING SUMMIT | 09.09.2014 | 10.09.2014 |  Klik hier voor meer info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.