Bol.com gooit platform open voor externe handelaars

Bol.com kondigt een bijzonder slimme zet aan in België. De internetwinkel stelt haar organisatie open voor Belgische online handelaars maar ook voor fysieke winkeliers. Dat heeft voordelen voor alle partijen. Winkeliers die op dit moment geen effectieve  e-commerce strategie hebben kunnen meteen profiteren van de organisatie van een van de meest professioneel georganiseerde partijen in de markt. Bol.com anderzijds, verruimt haar aanbod met een aantal nieuwe producten.

In Nederland past Bol.com dit principe al enkele jaren toe. Volgens Bloovi verkopen vandaag meer dan 10.000 zelfstandige winkeliers in Nederland  via het internetplatform. Ze hebben het assortiment van Bol.com met 2,5 miljoen artikelen opgehoogd en 1,5 miljoen daarvan zijn uniek. Een aantal van die handelaars zou de omzet met 50% verhoogd hebben.

Blijkbaar spreekt het principe ook in België aan. Onder meer Willy Naessens Swimming Pools gaat onderdelen verkopen via Bol.com. De internetshops Festivalking.com, elektrokoning.be en bmini.be verruimen hun eigen online activiteiten met het bol.com kanaal.Belgische ondernemers die gebruik maken van het aanbod krijgen meteen een sterke exposure op Nederland.

Het zakenmodel is niet nieuw. De Chinese internetgigant Alibaba heeft een platform waar andere handelaars hun producten online kunnen slijten. Die zijn opgedeeld in drie categorieën: unverified members, verified members en gold suppliers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.