Achmea gaat zelf dure medicijnen inkopen

De Nederlandse verzekeringsmaatschappij Achmea gaat samen met 12 grote ziekenhuizen een aantal dure medicijnen aankopen bij de producenten om op die manier grotere kortingen te krijgen. Achmea is marktleider in de zorgverzekering en met deze strategie kan de maatschappij een enorme besparing realiseren. Die kan onder meer vertaald worden naar goedkopere premies.

De inkoopcluster wil in de eerste fase producten inkopen die aandoeningen zoals reuma afremmen. Die medicijnen kosten aan alle zorgverzekeraars samen 450 miljoen euro per jaar. Het is de bedoeling om het inkoopprogramma daarna verder uit te breiden.

De strategie van Achmea om zelf producten of diensten in te kopen voor verzekeringsnemers is een trend die ook in andere takken opduikt. Nogal wat schadeverzekeraars in de VS organiseren bijvoorbeeld de herstelling van autoschade zelf. De klant kan gewoon een vervangwagen ophalen terwijl de verzekeraar e voor zorgt dat de wagen, conform het contract en de afspraken met de verzekeringsnemer, hersteld wordt.

Ook in de woningverzekering zien we die trend snel opkomen. Door de herstelling van schade die gedekt is in de polis zelf te organiseren kunnen de verzekeraars veel betere prijzen afdwingen. Tegelijkertijd geven ze de klanten een gevoel van comfort omdat die zich niks moet aantrekken van alle praktische regelingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.