Paypal gaat bitcoin accepteren via Braintree

Braintree, een dochterbedrijf van Paypal, gaat bitcoin accepteren. Het betaalplatform stond al een tijdje onder druk om dat te doen. Braintree heeft innovatieve klanten zoals Uber, Stubhub, Dropbox  en Airbnb en die hebben adepten die ook voor bitcoin kiezen.

Braintree CEO Bill Ready zei daarover

“We’ll enable our customers to easily accept bitcoin in the coming months. We will  provide an elegant, adaptive user interface for consumers to pay in bitcoin.”

Om de transacties effectief te realiseren gaat Braintree samenwerken met bitcoin processor Coinbase. De transacties die in bitcoin gebeuren worden daardoor onmiddellijk omgezet in een andere meer geregelde betaaleenheid.

De meeste sectorwatchers zijn het erover eens dat ook Paypal zelf en zelfs moederholding Ebay snel bitcoin zullen accepteren. CEO van Ebay John Donahoe liet zich daar al duidelijk over uit, onder meer in een interview met CNBC vorig jaar. Allicht wacht de online grootgrutter enkel op een meer sluitende regelgeving om de digitale munt te implementeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.