Beursgang Alibaba breekt alle records

De beursgang van de Chinese internetgrootgrutter Alibaba lijkt de al hooggespannen verwachtingen nog ruim te overstijgen. De verwachte maximumprijs werd de voorbije dagen zonder veel moeite opgetrokken naar 66 tot 68 dollar per aandeel. Tegen die notering weegt de beursgang 21,8 miljard dollar en de waarde van het bedrijf kan stijgen naar zo’n 165 miljard dollar. Bloomberg hanteert zelfs een bovengrens van 70 dollar per aandeel.

Het is mogelijk dat er een bijkomend pakket aandelen op de markt komt en dan kan de waarde van de beursgang stijgen naar 25,03 miljard dollar. Alibaba zou daarmee de actueel hoogste beursgang van Agricultural Bank of China ruim overstijgen. Die bedroeg 22,1 miljard dollar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.